Gashaarden prijzen

Gashaarden zijn in de regel verkrijgbaar in verschillende prijsklassen maar over het algemeen kan men stellen dat ze vrij duur zij in aanschaf. Net zoals er veel verschillende soorten haarden op de markt verkrijgbaar zijn, zijn ook de prijzen erg verschillend. Hierbij komt nog dat niet alleen verschillende soorten haarden verschillende prijzen kennen maar zelfs haarden van een gelijke soort onderling nog aanzienlijk in prijs kunnen variƫren.

overstappen banner

In de meeste gevallen heeft de hoogte van de prijs die voor een haard niet alleen met het soort haard en de fabrikant te maken maar ook met de soort uitvoering die men kiest. Wil men een eenvoudig uitgevoerde haard met niet te veel toeters en bellen dan betaald men natuurlijk stukken minder dan wanneer de haard die men op het oog heeft van allerlei technische snufjes is voorzien. Kortom: hoe luxer de haard des te hoger de prijs die ervoor zal worden gerekend.

Voor sommige haarden komen er bovenal nog extra kosten bij die nodig zijn om de haarden aan te kunnen sluiten. Hierbij moet men denken aan aan- en/of afvoerkanalen die gebruikt dienen te worden bij de aanleg van een gashaard of een open haard. Bij reeds bestaande leidingen en afvoeren kan het soms nodig zijn dat deze worden vervangen of vernieuwd.

Sommige haarden vereisen weinig specifieke kennis om deze aan te kunnen sluiten. Hiervoor is het dan ook niet nodig om een installateur in te schakelen. Voor haarden die ingewikkelder in elkaar zitten of waarvoor erkende installatie vereist is dient men wel een installateur in te schakel wat de nodig extra kosten met zich mee zal brengen. Soms zit het installeren van de haard reeds bij de prijs inbegrepen en voert het bedrijf dat de haard levert deze uit.

samenom banner