Gasleveranciers

GasleveranciersGroot aanbod van Gasleveranciers

Om gas te kunnen gebruiken is er voor consumenten de tussenkomst van een gasleverancier nodig. Deze zorgt ervoor, nadat men een overeenkomst met de verbruiker heeft afgesloten, voor een constante toevoer van aardgas.

overstappen banner

 

 

Gasleveranciers voorwaarden

In Nederland kent men een groot aantal gasleveranciers die elk hun eigen voorwaarden stellen bij het afsluiten van contracten. Vaak hanteren zij ook andere tarieven. Onderling kunnen deze tarieven ]aanzienlijke verschillen vertonen. Deze leveranciers nemen gas af bij de gasproducenten.

 

Gasleveranciers prijzen

Doordat de energieprijzen, en dus ook die van gas, de laatste tijd aanzienlijk zijn gaan stijgen proberen de diverse gasleveranciers op allerlei manieren klanten aan zich te binden. Ze doen dit door aantrekkelijke aanbiedingen te doen met onder andere lagere gastarieven wanneer men gedurende een bepaalde periode klant wil worden.

 

Gasleveranciers met vast contract

Het contract dat in een dergelijk geval dan wordt afgesloten wordt ook wel een vast contract genoemd. De enige voorwaarde die aan de gasverbruiker wordt gesteld om van een vast gastarief te kunnen genieten is dat men gedurende de periode dat het contract loopt niet zal wisselen van aanbieder. Wil men toch een overstap maken naar een andere gasleverancier dan kan dit vaak alleen tegen betaling van een soort boete of wanneer de leverancier waarbij men onder contract staat de voorwaarden tussentijds wijzigt.

 

Gasleveranciers met variabel contract

Natuurlijk kan men ook bij veel gasleveranciers terecht voor een zogenaamd variabel contract. Dit houdt echter in dat men een gasprijs betaald die vaak gekoppeld is aan de prijs voor ruwe olie en dus onstabiel kan zijn. Aardolie wordt immers gewonnen in regio’s waar de politieke situatie niet altijd voorspelbaar is en eenvoudig kan omslaan met als gevolg een prijsverandering van de aardolie (en dus de gasprijs).

samenom banner