Gasverbruik maand

Het hele jaar door verbruiken de meeste huishoudens een bepaalde hoeveelheid gas. Men gebruikt het namelijk niet alleen om hun woning mee te verwarmen maar ook om badwater mee op te warmen en als brandstof voor hun kooktoestel. Dit betekent echter wel dat niet elke maand evenveel gas nodig is. In de warme maanden van het jaar zal de verwarming namelijk niet worden aangezet en men de temperatuur van het douche- en badwater vaak ook wat lager zetten.

overstappen banner

Vanaf het aanbreken van het najaar kan men een stijging in het gasverbruik waar kunnen nemen. De avonden wordt het koeler en om de kilte in huis te verdrijven zetten veel mensen dan even hun verwarming aan. Naarmate de temperatuur buiten verder daalt zal het verbruik van gas dan verder toe gaan nemen. Het hoogtepunt van het gasverbruik ligt dan ook meerstal in de wintermaanden. Tijdens zachte winters zal het verbruik van gas overigens minder zijn dan in winters met veel koude dagen.

Loopt de winter dan weer op zijn einde dan zal er een daling te zien zijn in het gasverbruik. Deze daling zal verder doorzetten naarmate men dichterbij de zomer komt.

In de meeste gevallen zal men, zeker wanneer men ook op gas kookt, elke maand wel een minimum verbruik van gas kunnen waarnemen. Wat een normaal maandverbruik is kan men navragen bij de gasleverancier. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de buitentemperatuur maar ook van de samenstelling van het huishouden, het type en de grootte van de woning waarin men woont en de mate van comfort die men wil genieten.

samenom banner