Gasverwarming

Gasverwarming is eigenlijk een verzamelnaam voor alle verwarmingsystemen die worden gestookt op gas. Dit kan op allerlei verschillende manieren gebeuren zo kan men gebruik maken van gasflessen, gastanks of van een gasleiding die is aangesloten op het openbaar gasnet. Gasverwarming kan onder andere bestaan uit sfeervolle kachels met eenzelfde allure als houtkachels met het effect van open vuur. Er zijn diverse soorten systemen op het gebied van gasverwarming zoals bijvoorbeeld de terrasverwarmers, gasverwarmers voor de boot of camper, op gas gestookte hetelucht stralingsverwarmers en gasgestookte potkachels. Er zijn eveneens gasverwarmers die speciaal bedoeld zijn voor het verwarmen van kassen en broeikassen.
Gasverwarming is effectieve, veilige en eenvoudige manier van verwarmen. Men kan gasverwarming meestal met een simpele druk op de knop (door middel van een ontsteking) in werking stellen. Binnen korte tijd wordt het vertrek dan op een aangename manier verwarmd. Moderne gasverwarming is zelfs sierlijk en/of trendy vormgegeven en vaak met een handige afstandsbediening uitgerust waardoor het gebruik nog eenvoudiger en comfortabeler wordt.
Het rendement van de modern gasverwarmingssystemen is hoog te noemen. Een installatie van een gasverwarmingssysteem met behulp van het openbare gasnet is vergeleken met systemen die stookolie verbruiken aanzienlijk goedkoper. Het onderhoud van gasverwarming is niet alleen eenvoudig maar vooral ook goedkoop. Zo kan men met een onderhoudscontract de ketel op een goedkope wijze periodiek laten controleren en onderhouden. In de meeste gevallen gebeurt dit dan elk jaar, om de 18 maanden of elke twee jaar afhankelijk van het soort contract en de wensen van de eigenaar van de gasverwarming.
Het gebruik van aardgas als brandstof is tegenwoordig erg veilig. Het gas dat wordt geleverd heeft namelijk een specifieke geur. Men kan het dus al snel ruiken wanneer er een lek zou zijn. Bovendien moet een gasverwarmingsinstallatie voldoen aan strenge veiligheidseisen.

overstappen banner
samenom banner