Gietijzeren radiatoren

Een aantal design radiatoren zijn gemaakt van gietijzer. Ze kunnen niet alleen op maat worden gemaakt maar ook, indien gewenst van een fraaie decoratie worden voorzien en zelfs op pootjes worden gezet. Deze radiatoren krijgen hierdoor ene nostalgische uistraling en vormen zo een ware blikvanger in het vertrek.

overstappen banner

Gietijzeren radiatoren worden om deze redenen dan ook veelvuldig toegepast in renovatieprojecten van herenhuizen, dijkhuizen en als retro element in een strak en modern interieur. Vaak zijn de reproducties in gietijzer niet van een origineel te onderscheiden wat vaak oogstrelend werkt. Naast het aanbrengen van een decoratie in het gietijzer is het eveneens geen probleem om een andere kleurstelling te kiezen zodat deze radiatoren nog beter in een bepaalde woonstijl passen.

Er zijn bedrijven die speciaal voor een individuele situatie gietijzeren radiatoren produceren. Deze zijn uiteraard duurder in aanschaf dan de exemplaren die men in grotere aantal produceert. Maar ook de gietijzeren radiatoren die in een productielijn worden vervaardigd voorzien een ruimte van een prachtige manier van verwarmen.

Gietijzer is een materiaal dat uitstekend geschikt is om radiatoren van te maken. Het is sterk maart toch goed te bewerken en bovendien heel duurzaam waardoor men jarenlang plezier kan hebben van deze verwarmende kunstwerkjes. Wil men af van de saaie en logge standaard radiatoren dan doet men goed aan om een gietijzeren radiator in overweging te nemen.

In veel gevallen kan men de gietijzeren radiatoren gewoon op een reeds bestaand centraal verwarmingssysteem aansluiten. Doordat de meeste leveranciers de standaard maten vaak op voorrad hebben is de wachttijd op deze radiatoren meestal ook niet erg lang en kan men al na enkele weken genieten van een verfraaid vertrek en een uitstekende verwarming.

samenom banner