Glaswol

Als men informatie gaat zoeken over isoleren en isolatiematerialen komt men vaak glaswol tegen. Glaswol is een relatief goedkoop product dat vervaardigd wordt uit hoofdzakelijk gerecycled glas en zand wat het tevens milieuvriendelijk maakt. Omdat glaswol niet kan oplossen in het water en in alle richtingen gedraaid en gevouwen kan worden is het ideaal materiaal om te gebruiken voor isolatie. Bovendien is glaswol een brandveilig materiaal.

overstappen banner

Door het zand- en glasvezel materiaal kan men bij het verwerken en plaatsen van glaswol voor de eigen bescherming het beste stevige werkhandschoenen en een stofmasker of bijvoorbeeld theedoek voor de mond binden zodat de vezels niet ingeademd kunnen worden. Bovendien wordt het dragen van beschermende kleding aangeraden omdat de kleine vezeltjes jeuk kunnen veroorzaken. Vergeet geen bandana of petje.

Glaswol weegt heel licht en kan gemakkelijk op maat geknipt of gesneden worden, bovendien is het gemakkelijk in kleine hoekjes te duwen, het vastzetten vooral bij een dak werkt het eenvoudigst met een nietpistool zodat je met een hand de glaswol omhoog kunt houden en met de andere hand kunt nieten. Bij het verwerken van de glaswol wordt de lucht ingesloten in de vezels, hierdoor ontstaat een luchtlaag die isoleert. Druk de glaswol daarom niet aan als u het vastgeniet- of gespijkerd heeft. Het restant glaswol dat men over heeft valt onder bouw- en sloopafval en moet dus op de juiste inzamelplaats afgeleverd worden. Zo werkt u ook na de isolatie van uw huis met glaswol nog extra mee aan een beter milieu.

samenom banner