Goedkope zonnepanelen

Het is niet echt vreemd te noemen dat het gebruik van zonne-energie helmaal in is op dit moment. De energieprijzen voor de energie die op conventionele wijze wordt opgewekt rijst de pan uit en steeds meer mensen willen bewust omgaan met hun energieverbruik om het milieu te ontzien.

overstappen banner

De prijzen van verschillende merken zonnepanelen kunnen echter aanzienlijk uiteenlopen. Voor een zonnepaneel van 1.000 wattpiek betaalt men bij het ene merk ruim duizend euro meer dan bij een concurrent. Het is dus niet verstandig om als potentieel gebruiker van zonne-energie direct met de eerste de beste aanbieder van zonnepanelen in zee te gaan.

Op diverse websites op het internet vindt men vergelijkingen tussen de verschillende merken en types zonnepanelen waardoor men al een globaal beeld kan krijgen betreffende de kosten van een zonnepaneel. Verder kan men bij verschillende bedrijven offertes aanvragen waarin men de kosten voor een passend systeem laat vastleggen. Wederom kan een vergelijking de nodige waardevolle informatie verstrekken.

Het is overigens niet altijd verstandig om meteen voor de goedkoopste optie te kiezen. Zonnepanelen die ontwikkeld en gemaakt zijn door Chinese fabrikanten voldoen immers niet altijd aan de, in Europa geldende, kwaliteitseisen. Door het gebruik van materialen van mindere kwaliteit kan een dergelijke fabrikant zijn product tegen een lagere prijs aanbieden dan zijn Europese concurrenten maar soms gaat dit dus ten koste van de kwaliteit van de panelen. In zo’n geval is goedkoop dan ook de welbekende duurkoop.

Dit betekent niet dat automatisch de duurste zonnepanelen ook de beste zijn. Afhankelijk van de situatie dient te worden bepaald welk systeem men het beste kan nemen waardoor men kan rekenen op een zo hoog mogelijk rendement. Is het rendement namelijk hoog dan zal men minder tijd nodig hebben om de investering in de zonnepanelen terug te kunnen verdienen.

samenom banner