Haard accessoires

Op het moment dat een haard goed is geïnstalleerd wil men uiteraard er ook mooie accessoires bij hebben die passen bij de haard het de rest van het interieur. Hierbij kan men denken aan een functionele vloerplaat, een haardscherm of een prachtig haardstelletje.

overstappen banner

Hoewel de meeste accessoires die men bij het stoken van een haard erg functioneel moeten zijn wil het oog doorgaans ook wat. Dus niet alleen de kwaliteit maar ook het uiterlijk van de accessoires is bepalend bij het genieten van een heerlijk haardvuur.

Een haardscherm bijvoorbeeld zorgt ervoor dat er geen vuurspatten in de kamer terecht kunnen komen. Bovendien kunnen kinderen niet bij het haardvuur komen en zich branden. Een haardscherm kan zowel uit één als meerdere delen bestaan en gebogen of recht zijn qua uitvoering. Er zijn haardschermen die gemaakt zijn van glas of een metalen raamwerk dat wordt omlijst door een metalen omkadering.

Bodemplaten bieden eveneens bescherming tegen vonken met als enige verschil dat ze op de vloer zijn gelegd. Vloerbedekking zal dus beter tegen de hitte worden beschermd terwijl een vloerplaat ook nog een esthetische waarde kan hebben.

Om de haard goed schoon te kunnen maken en op een juiste manier kunnen stoken heeft men een haarstelletje met onder andere een pook, borstel, haak en schop nodig. Naast functioneel is een haardstelletje vaak ook erg decoratief. Houtmanden en kolenkitten hebben eveneens een grote waarde als het om decoratie gaat. Het oogt namelijk erg sfeervol wanneer er bijvoorbeeld naast een haard een gevulde houtmand staat.

De meeste haardaccessoires zijn meestal verkrijgbaar in diverse stijlen en uitvoeringen. Er zijn er daarom altijd wel te vinden die bij de haard passen en een toegevoegde waarde betekenen voor de rest van het interieur.

samenom banner