Haardhout opslag

Haardhout opslagHaardhout opslag maken of gratis haardhout opslag?

Ben je op zoek naar een goede haardhout opslag oplossing? Een haardvuur levert niet alleen warmte op maar ook een gezellige sfeer in huis. Men kan immers helemaal tot rust komen wanneer men zitten voor de haard het hout hoort knapperen, de vlammen ziet dansen en van de heerlijke warmte geniet. Bovendien kan het stoken van hout in een haard een goede manier om op de energiekosten te kunnen besparen.

overstappen banner

 

Haardhout opslag gratis

Het is namelijk niet altijd nodig dat men het haardhout koopt. Van tijd tot tijd wordt het zowel op internet als in kranten gratis aangeboden door zowel bedrijven als particulieren. In dat soort gevallen stookt men de haard dus helemaal zonder energiekosten. De enige kosten die men zou kunnen maken zijn de transportkosten van het adres van de gulle gever tot aan het eigen huisadres.

 

Haardhout nadelen

Het enige nadeel aan het stoken van hout is dat men dit ook op moet slaan. Houtopslag kost in de meeste gevallen aardig wat ruimte. Bovendien moet het haardhout droog liggen want betekent dat men er een opslagplaats voor dient te creëren. Men kan deze zelf maken of er één (in de vorm van een bouwpakket) kopen. Ongeacht wat men kiest is het belangrijk dat een dergelijke opslagplaats voor haardhout het hout niet alleen droog houdt maar ook voldoende lucht toelaat bij het haardhout zodat het aanwezige vocht verdwijnt.

 

Haardhout opslag in de schuur

Men kan er, indien men in de gelegenheid is, ook een houtopslag in een schuur of elders binnen aanleggen. Een dergelijke plaats is meestal goed droog maar men moet er wel op letten dat er ook voldoende ventilatie aanwezig is. Kan het vocht namelijk niet weg dan zal het hout kunnen gaan schimmelen of zelfs gaan rotten.

samenom banner