harde isolatie

Voor daken en buitenmuren wordt meestal een hard isolatiemateriaal gebruikt voor het thermisch isoleren van de woning. Vaak wordt gekozen voor het volblazen van de spouwmuren. De vlokken die in de muren gespoten worden vormen samengepakt een hard, bros materiaal dat de lucht vasthoudt en daarmee de warmte in de woning.

overstappen banner

Ook voor binnen kan gebruik gemaakt worden van harde isolatie. Vaak worden deze materialen gebruikt bij het dak, de muren en de vloer op de begane grond. Bij een aanbouw of vernieuwing van een muur wordt meestal gewerkt met een isolerende baksteen. Voor het isoleren van een bestaand huis worden bij de muren meestal houtwolcement platen gebruikt door dat men dan een rechtere afzetting krijgt met minder kans op naden en kieren.

Voor de binnenkant van het dak en het isoleren van de vloer gebruikt men vaak het hard, natuurlijk isolatiemateriaal kurk. De platen zijn licht en goed bewerkbaar waardoor ook schuine daken, koepels en dergelijke gemakkelijk geïsoleerd kunnen worden. Deze harde isolatiematerialen zijn meestal behandeld met borax-zout zodat ze behalve isolerend ook schimmelvrij en brandwerend zijn. Met pur kunnen ook eventuele naden en kieren waar men niet goed bij kan gedicht worden. Over de materialen kan men gemakkelijk de decoratiewensen van het huis aanbrengen. Het meeste harde materiaal voor binnen kan vaak zelf eenvoudig aangebracht worden. Voor de buitenkant van het huis is enig vakmanschap een vereiste. Vergeet een eventuele kruipruimte niet mee te isoleren. Deze kan men vullen ook vullen met hard isolatiemateriaal zoals schelpen.

samenom banner