Hergebruik regenwater

Hergebruik regenwater, hoe werkt het?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor Hergebruik regenwater. Mede dankzij een kroonprins die van water zijn levensdoel heeft gemaakt is de Nederlander zich meer en meer bewust van de belangrijkheid van schoon water. Maar meer nog van de verspilling ervan. Per dag gebruikt een Nederlander ongeveer honderd vijf en dertig liter water waarvan gemiddeld vijf en dertig liter door de wc wordt gespoeld. Een klein rekensommetje betreffende het toiletbezoek van zestien miljoen mensen brengt als uitkomst dat alleen hier al een grote besparing van zuiver water ligt.

overstappen banner

 

Hergebruik regenwaterHergebruik regenwater na filtering

Regenwater is zacht water en zou voor veel doeleinden hergebruikt kunnen worden, al dan niet gefilterd. Door hergebruik van regenwater bespaart men het milieu dat bij elke flinke regenbui overspoeld wordt met afvalwater uit het riool dat de verwerking niet aankan. Men bespaart op het eigen verbruik van zuiver water met als gevolg een lagere rekening van het waterschap. Door hergebruik van regenwater komt er eindelijk een einde aan de verspilling van zuiver water.

 

Opvangen van regenwater

De opvang voor het regenwater is de enige investering die men hoeft te doen. Een investering die zich tijdens het hergebruik van regenwater snel terugverdiend. Het regenwater kan hergebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, het wassen van de auto, vullen van de vijver of sproeien van de tuin, planten binnen en buiten. In principe kunnen alle schoonmaakklusjes in en rond het huis gedaan worden met regenwater. Een tank of regenton achter je huis of achter in de tuin of aangesloten op de regenwaterafvoer. Regenwater is gratis, waarom zouden we het niet hergebruiken?

samenom banner

Een reactie

  1. Fred