Hetelucht verwarming

Bij hetelucht verwarming wordt met behulp van een luchtverhitter lucht opgewarmd tot er een temperatuur van zo’n 400 tot 600 °C. Dit systeem bestaat in de meeste gevallen uit de volgende onderdelen: – De ventilator die de lucht kan verplaatsen. In plaats van de ventilator kan ook een persluchtvoeding worden gebruikt in hetelucht systemen. – Het elektrisch verwarmingselement waarmee de lucht kan worden verhit. – Eventueel kan er verder nog een meting plaatsvinden door de aanwezige thermostaat en indien nodig extra worden bijverwarmd om zo de luchttemperatuur te kunnen beheersen. – Een uitblaasmond om de opgewarmde lucht op de gewenste plaats te kunnen richten.
De hete lucht wordt tegen de te verwarmen oppervlaktes geblazen. Hierdoor kunnen deze dan worden opgewarmd.

overstappen banner

Deze manier van verwarmen heeft, met de trend om energie te gaan besparen, snel een opmars gemaakt. Hetelucht verwarming is namelijk een erg comfortabele wijze van verwarming: het voelt al snel aangenaam warm in huis en bovendien is de woning of het vertrek veel sneller op de gewenste temperatuur gebracht. Een ander voordeel van hetelucht verwarming is: ontsierende radiatoren zijn niet aanwezig en kunnen de sfeer van de ruimte dus ook niet beïnvloeden.

Bovendien heeft men als voordeel dat men fors kan besparen op de, toch al steeds hoger wordende, energiekosten. Door de combinatie van zuinige technieken bij de hetelucht verwarming is de besparing op gas zelfs maximaal. In combinatie met moderne HR-ketels en warmte-terugwin-installaties kan hetelucht verwarming een ongekend hoog rendement behalen.

Hetelucht verwarming kan echter niet alleen prima in huis worden toegepast maar ook in een caravan, camper of boot. Maar ook een tuinhuis, schuurtje of garage kan men uitstekend op deze manier verwarmen.

samenom banner

Een reactie

  1. B. Verheij