Heteluchtverwarming

HeteluchtverwarmingMen kan het niet zien maar merkt het wel. Door de afwezigheid van de traditionele radiatoren heeft men een enorme vrijheid wat de inrichting van de ruimte betreft. Door een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters wordt de lucht die de woning binnenkomt naar de ruimten wordt gevoerd. Door de constante verversing en filtering en van lucht blijft deze fris en ongewenste stofdeeltjes blijven bovendien buiten. Door de langzame circulatie van de lucht is de woning in korte tijd op temperatuur terwijl het hoge rendement van de luchtverwarming de energiekosten laag weet te houden.

overstappen banner

Heteluchtverwarming in veel woningen?

Al decennia lang worden een groot aantal woningen met heteluchtverwarming verwarmd. Naast de luchtverwarmer zal een aparte gasboiler of geiser het warme water voor bad en douche verzorgen. Met name de allereerste luchtverwarmers en gasboilers of -geisers uit de jaren 70 tot 90 van de vorige eeuw hebben een laag rendement. Samen met een slechte isolatie van de woning nemen ze dan ook een groot deel van de maandelijkse energiekosten voor hun rekening. Vaak hebben vrijstaande huizen dan ook een verbruik van zo’n 3000 tot 4000 kubieke meter gas.

Door vooral de luchtverwarming in de bestaande woningen te verbeteren waarbij deze manier van verwarmen gecombineerd kan worden met andere manieren om in de warmwatervoorziening, verwarming, airco en ventilatie in een woning te kunnen voldoen. Hiermee kan men niet alleen kosten op de toestellen besparen maar zeer zeker ook op de energiekosten.

Het resultaat is dan dat er in de bestaande woningen de oude luchtverwarmer en gasboiler of -geiser worden vervangen door een toestel dat warmte levert voor zowel de luchtverwarming als het maken van warm kraanwater voor bad en douche. Hierdoor wordt er minder warmte, en dus energie, verspilt en krijgt men bovendien met een veel hoger rendement te maken.

samenom banner