Honeywell thermostaat

Het Amerikaanse bedrijf Honeywell maakt onder andere kamerthermostaten in allerlei soorten en maten. Aan de basis van de regeling van een optimaal comfort ligt namelijk de keuze van een kamerthermostaat.

overstappen banner

Honeywell heeft niet alleen maar de bekende conventionele mechanische en elektronische kamerthermostaten. Hiermee kan men met een eenvoudige draaischijf of druktoets de temperatuur hoger danwel lager instellen. Verder zijn er geavanceerde klokthermostaten. Dit zijn eveneens kamerthermostaten maar dan met een ingebouwde klok. Op die manier kan automatisch worden omgeschakeld van de normale kamertemperatuur naar een lagere temperatuur bij afwezigheid overdag of gedurende de nacht. Bij het instellen van de diverse temperatuurperioden kan verschil worden gemaakt tussen de verschillende dagen van de week. Een dergelijke automatische instelling zal voor nog meer comfort en minder energieverbruik betekenen.

Modulerende kamerthermostaten zijn speciaal ontwikkeld voor het regelen van modulerende cv-ketels. In tegenstelling tot het gewone aan- en uitzetten van de cv-ketel corrigeert een modulerende regeling verder de afwijking in temperatuur. Wanneer de temperatuur in de ruimte slechts een klein beetje afwijkt van de buitentemperatuur wordt de ketel al een klein beetje aangestuurd. Is de afwijking in temperatuur groot, bijvoorbeeld zoals na de verlaging gedurende de nacht, dan wordt de ketel uiteraard meer aangestuurd.

Bij de zelfdenkende kamerthermostaten van Honeywell programmeert men de regeling op een zodanig wijze voor dat het cv-ketel ‘s morgens exact op tijd aan zal springen om zo bij het opstaan een aangename binnentemperatuur te hebben. Het enige dat men moet doen is het instellen van de tijd wanneer men op de verschillende dagen op wil staan. De zelflerende thermostaat zal dan berekenen wanneer de verwarming aan dient te springen. Dit begrip wordt ook wel optimaliseren genoemd. De woning zal dan alleen op temperatuur zijn op momenten dat dit gewenst is.

samenom banner