Houtkachel Nestor Martin

De hotkachels die het bedrijf Nestor Martin vervaardigt zijn voorzien van een speciale technologie: de zogenaamde Woodbox Technology. Deze technologie heeft betrekking op de verbranding en de invloeden die hierbij lucht en hout spelen.

overstappen banner

De Woodbox Technology werkt als volgt: men verspreidt, op een dusdanige manier, voorverwarmde lucht door de kachel dat er een maximale verbranding kan plaatsvinden. De verbranding zal zich niet tot één bepaalde plaats in de kachel beperken maar echt overal plaatsvinden. Dus voorin en achterin maar ook zowel boven als onder in de kachel zal het hout optimaal worden verbrand.

Door de verbranding voorin een Nestor Martin houtkachel lijkt het wel alsof er een onzichtbare hand continue het glas schoonhoudt. Dit is zelfs het geval wanneer de houtkachel op een lage stand is geplaatst.

Met behulp van handige regelkleppen kan men er zelf voor zorgen op welke wijze het vuur in de houtkachel van Nestor Martin zal branden. Het is bij deze houtkachels zelfs mogelijk om het vuur, als het ware, te programmeren. De Nestor Martin kachel zal dan op een gewenst moment harder danwel zachter gaan branden.

Houtkachels van Nestor Martin zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee het gebruik van de kachel nog meer wordt vereenvoudigd en nog meer mogelijkheden oplevert. Men kan hiermee bijvoorbeeld het vuur harder of zachter laten branden, desgewenst op een vooraf vastgesteld tijdstip. Men kan een gewenste temperatuur instellen omdat de nestor Martin houtkachels zijn uitgerust met een thermostaat. Verder kunnen deze kachels voor de duur van tien uur op een spaarstand worden gezet zonder dat er hout moet worden bijgeladen.

Men kan met een Nestor Martin houtkachel extra comfort zorgen door bijvoorbeeld in de spaarstand zetten zodat ’s ochtends bij het ontwaken de kachel eenvoudig weer kan worden opgestookt met behulp van de gloed die er nog aanwezig is.

samenom banner