Houtkachels Jotul

Jotul is een bedrijf uit Noorwegen dat gietijzeren kachels en haarden vervaardigd van een hoge kwaliteit. Hiernaast zijn de producten van Jotul ook tijdloos, hebben een hoog veiligheidsniveau en bieden gebruiksvriendelijke voordelen. Het bedrijf levert niet alleen diverse modellen houtkachels maar geeft haar klanten ook advies over hoe men met een houtkachel om dient te gaan.

overstappen banner

Aangezien men in Noorwegen lange en strenge winters kent is Jotul dan ook één van de marktleiders op het gebied van het ontwerpen en produceren van houtkachels. Het bedrijf kan immers putten uit een rijke ervaring die men al reeds 1853 heeft kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

Bij de productie van al haar kachels, en dus ook die van houtkachels, gaat Jotul van een aantal belangrijke uitgangspunten uit. Zo wil men hotkachels van gietijzer vervaardigen die niet alleen mooi zijn om te zien maar ook gemakkelijk in gebruik zijn en optimaal warmte kunnen genereren.

Bij Jotul draait het niet om het behalen de hoogst mogelijke temperatuur maar wel om het verkrijgen van een aangename temperatuur. De houtkachels zullen dus niet alleen convectiewarmte maar ook stralingswarmte afgeven om dit resultaat te kunnen bereiken. Door de technologie van Jotul zal het hout optimaal verbruikt worden en er comfortabele warmte zo efficiënt mogelijk worden gegenereerd.

Hiernaast bieden de Jotul houtkachel ook sfeervolle en visuele warmte. Dit wil zeggen dat men ook kan genieten van dansende vlammetjes in een mooi ontworpen kachel. De sfeer in de ruimte waar een Jotul kachel is geplaatst zal op slag veranderen in een gezellig warm vertrek.

Het gebruik van houtkachel van het bedrijf Jotul is niet alleen eenvoudig maar ook nog eens duurzaam. Het schoonmaken van de houtkachel is erg gemakkelijk en kan in korte tijd worden uitgevoerd. Door het gebruik van gietijzer heeft een dergelijke kachel verder een lange levensduur.

samenom banner