HR combiketel

Een combiketel is een verwarmingsketel die niet alleen maar kraanwater maar eveneens het water dat bestemd is voor de centrale verwarming verwarmt. Het meest bekend is het soort combiketel dat de woning verwarmt en eveneens voor het warme water zorgt. Maar een centrale verwarmingsketel (CV-ketel) kan ook in combinatie met een boiler worden geleverd. In veel gevallen heeft men de keuze uit een Hoog Rendementketel (HR-ketel) en een Verbeterd Rendementketel (VR-ketel).

overstappen banner

Een Hoog Rendementketel wordt vandaag de dag het meest geadviseerd aan mensen die opzoek zijn naar een systeem dat zowel directe verwarming als warm water kan bieden (met andere woorden: een combiketel). Een Hoog Rendement combiketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen, die bij overige soorten verwarmingsketels door de afvoer verloren gaan. Hierdoor is een Hoog Rendementketel vriendelijker voor het milieu en bespaart deze bovendien een heleboel energie en dus geld.

Een ander voordeel van een Hoog Rendement combiketel is dat men slechts één toestel nodig heeft voor zowel de verwarming van de woning als de verwarming van het kraanwater. Dit bespaart niet alleen op de kosten voor de aanschaf van twee verschillende toestellen maar ook ruimte. De Hoog Rendement combiketel kan in veel gevallen op de plaats worden gehangen waar voorheen een gewone verwarmingsketel of een Hoog Rendementketel was gesitueerd.

Wanneer oude verwarmingsketels moeten worden vervangen kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor een Hoog Rendement combiketel. Maar ook in nieuwbouwwoningen wordt steeds meer gebruik gemaakt van het gecombineerde systeem om zowel verwarming als warm kraanwater te kunnen genereren. Dit heeft met name te maken met het feit dat steeds meer mensen de laatste jaren bewuster met energie omgaan en dus zoveel mogelijk energie willen besparen.

samenom banner