Huidige benzineprijs

Huidige benzineprijsWat is de Huidige benzineprijs?

Ben je op zoek naar de huidige benzineprijs? De prijs die men per liter benzine moet betalen aan de pomp verandert bijna van dag tot dag. Deze verandering heeft met name met de prijsveranderingen te maken van ruwe aardolie. Stijgt namelijk de prijs voor een vat ruwe olie op de wereldmarkt dan zal dit in de meeste gevallen ook een verhoging van de literprijs benzine tot gevolg hebben.

overstappen banner

 

Brandstof adviesprijs

Dagelijks krijgen de pomphouders een adviesprijs voor een liter brandstof, en dus ook benzine, door van de oliemaatschappij waarvan zij de producten afneemt. Aan de hand daarvan kan een pomphouder de prijs van een liter benzine bepalen. Uiteraard dient dit binnen bepaalde marges te gebeuren zodat er geen grote prijsverschillen ontstaan tussen pomphouders die hun producten bij dezelfde oliemaatschappij inkopen.

 

Huidige benzineprijs veranderd voortdurend

De prijs die een oliemaatschappij rekent voor elke liter benzine die er aan een pomphouder wordt berekend is eveneens verschillend per aanbieder en per land waar de benzine wordt aangeboden. Zo wordt er aan een pomphouder in bijvoorbeeld Frankrijk een lagere prijs voor een liter benzine in rekening gebracht dan wanneer deze aan een Nederlandse pomphouder zou zijn verkocht. De reden waarom oliemaatschappijen dit onderscheid maken is niet geheel duidelijk maar zorgt er wel mede voor dat er binnen Europa prijsverschillen ontstaan wat de benzine betreft.

 

Dagbladen en internet

Dagelijks kan men in verschillende dagbladen en op een aantal websites op internet de adviesprijzen voor een liter benzine opzoeken per oliemaatschappij. Op die manier heeft de consument de mogelijkheid om de goedkoopste aanbieder van deze benzine te kiezen. Er grote verschillen zal men echter niet vinden omdat er in Nederland nagenoeg geen concurrentie bestaat tussen de verschillende oliemaatschappijen. Het gevolg is hierdoor wel dat de prijs van de benzine, en de overige brandstoffen, op een kunstmatige manier hoog worden gehouden.

samenom banner