Huishoudelijk afvalwater

Wat is Huishoudelijk afvalwater?

Onder huishoudelijk afvalwater wordt al het gebruikte water verstaan dat afkomstig is uit huishoudelijke activiteiten. Officieel mogen in het water geen voedselresten zitten. De in Amerika zo populaire voedselvermalers bij de gootsteen zijn in ons land nog altijd verboden. Het doorspoelen van verbanden, tampons en doekjes wordt door de problemen die ontstaan bij de waterzuivering installaties sterk afgeraden maar er is geen wet die het verbiedt.

overstappen banner

 

Huishoudelijk afvalwaterOok bedrijven veroorzaken Huishoudelijk afvalwater

Het normale waterverbruik bij bedrijven komt ook in de categorie huishoudelijk afvalwater terecht. Onder normaal verbruik worden geen koelwater, schoonspuitwater voor producten en dergelijke bedoeld, dit water wordt gezuiverd als industrieel afvalwater. In de industrie, landbouwbedrijven en dergelijke heeft men vaak een afgezonderde leiding voor huishoudelijk afvalwater.

 

Huishoudelijk afvalwater bevatten bacteriƫn

Het gevaar voor vreemde stoffen en bacteriƫn wordt zoveel mogelijk vermeden door de aanvoer van huishoudelijk afvalwater gescheiden te houden. Normaal huishoudelijk afvalwater is water waar we onszelf en onze kleding mee wassen, mee schoonmaken, koken en afwassen. De normale natte klusjes en persoonlijke verzorging dus. Als het huishoudelijk afvalwater in het riool komt heet het door de vermenging met regenwater afvalwater. Het huishoudelijk afvalwater en regenwater vormen samen een steeds groter probleem voor de waterzuivering bedrijven die het grote aanbod slechts moeizaam verwerkt krijgen. Een eenvoudige oplossing zou het opvangen en gebruik van het regenwater door de consument zijn. Regenwater is zuiver water en kan gemakkelijk gebruikt worden voor allerhande klusjes waar we nu de kraan voor opendraaien. Om dit te stimuleren krijgt men een subsidie voor het loskoppelen van de regenpijp van het riool.

samenom banner