Inbouw gashaard

De inbouw gashaard is een heel goed alternatief voor een open haard of een andere soort verwarming. De gesloten ruimte van een inbouw gashaard kan er een hoog rendement worden behaald omdat er maar weinig warmte verloren kan gaan. Bovendien is het stoken met een inbouw gashaard erg veilig te noemen.

overstappen banner

Doordat de haarden volledig in een muur kunnen worden ingebouwd bespaart men aanzienlijk wat ruimte in het vertrek. Het is zelfs mogelijk om een inbouw gashaard te plaatsen in een relatief kleine ruimte. Door het inzetten van de ventilator van de inbouw gashaard wordt er een aangename warmte de ruimte ingeblazen.

Het inbouwen van een gashaard kan een handige klusser meestal wel zelf maar iedereen die twee linkerhanden heeft, of niet zeker is van zijn of haar kennis of vaardigheden op dit gebied, kan beter een professional in de arm te nemen. Dit brengt weliswaar extra kosten met zich mee maar zorgt er wel voor dat de inbouw veilig gebeurt en dat de gashaard optimaal zal werken.

Bij de aanleg van een inbouw gashaard moet de installatie aan een aantal strenge eisen die door de overheid zijn opgesteld. Dit geldt niet alleen wanneer een klusser het karwei klaart maar ook wanneer de inbouw wordt uitgevoerd door een deskundige. Deze eisen hebben immers direct te maken met de veiligheid bij het gebruik van een inbouw gashaard.

Doordat gas dat niet volledig verbrand het dodelijke gas koolmonoxide kan vormen dient men er rekening mee te houden dat er voldoende lucht bij het verbrandingsproces aanwezig is. Moderne inbouwgashaarden zijn voorzien van een beveiliging die de haard uitschakelt op het moment dat er geen volledige verbranding plaatsvindt. Heeft men een inbouw gashaard die niet van een koolmonoxidebeveiliging is voorzien dan kan men een koolmonoxidemeter monteren die een alarm geeft als dit gas vrijkomt.

samenom banner