Installateur warmtepomp

Met het nodige technisch inzicht en kennis van verwarmingsinstallaties is het installeren van een warmtepomp in de meestal niet zo moeilijk. Toch is het meestal aan te raden dit karwei door een deskundig persoon te laten uitvoeren. Hiermee kan men voorkomen dat er gevaarlijke situaties of defecten aan de installatie zullen ontstaan. Volgens sommige garantiebepalingen van de fabrikanten mogen een groot aantal warmtepompen alleen maar door een erkende installateur worden open gemaakt.

overstappen banner

De installateur heeft immers de nodige kennis en het inzicht om een warmtepomp op een juiste manier te kunnen installeren. Hiervoor heeft de installateur uiteraard een speciale opleiding gehad en deze natuurlijk met succes afgerond en waarvoor de installateur een diploma heeft ontvangen.

Meestal is een erkend installateur in dienst bij een bedrijf dat warmtepompen en allerlei andere installaties bij zowel particulieren als bedrijven aanlegt. Het is eveneens mogelijk dat de installateur als zelfstandige werkt en dus niet gebonden is aan een beperkte groep merken warmtepompen. De meeste bedrijven die warmtepompen vervaardigen hebben ook installateurs in dienst om, wanneer dit nodig mocht zijn, klanten van deze extra service te kunnen genieten.

Een installateur heeft de nodige kennis en technisch inzicht om verschillende typen warmtepompen te kunnen plaatsen in allerlei verschillende situaties. Het kan evengoed zo zijn dat een bedrijf alleen een bepaald type warmtepomp verkoopt waardoor de installateur alleen maar te maken zal krijgen met een paar installatievormen. In de meeste gevallen wil dit niet zeggen dat deze installateur onbevoegd zou zijn om ook andere typen warmtepompen aan te leggen.

Het inschakelen van een installateur zorgt in een aantal gevallen voor extra kosten. Maar een dergelijke installatie kan dit ook het de nodige besparingen opleveren voor de koper van de warmtepomp. Men heeft een aantal gevallen namelijk geen recht op garantie wanneer de installatie niet correct is uitgevoerd.

samenom banner