Installateur zonnepanelen

Installateur zonnepanelen inhuren

De installatie van zonnepanelen dient altijd te gebeuren door een erkend installateur wanneer het een systeem is dat een opbrengst van 600 wattpiek of meer heeft. Systemen die minder opbrengst hebben mag men, in principe zelf installeren voorwaarde is dan wel dat men voldoende technische kennis en vaardigheden in huis heeft om een dergelijke klus uit te voeren.

overstappen banner

 

Installateur zonnepanelenInstallateur zonnepanelen deskundigheid

De meeste bedrijven die zonnepanelen verkopen hebben in de regel zelf deskundige installateurs in dienst zodat de koper van een systeem na de aankoop niet op zoek hoeft te gaan naar een dergelijk persoon. Bovendien zijn er tal van installatiebedrijven bereidt om, tegen een passende vergoeding uiteraard, de gekochte zonnepanelen te monteren en te installeren.

 

Meerdere installateurs

Vaak gebeurt de installatie van een zonnecollector of van zonnepanelen door meerdere installateurs. De panelen zijn vaak te zwaar om door één persoon op het dak te tillen. Verder moet men erg voorzichtig met de zonnepanelen omgaan. Zouden ze bijvoorbeeld wegglijden of een dakpan raken dan kan men de hele installatie wel vergeten. Op het moment dat ze zijn vastgezet is dit gevaar echter geweken maar voor het zover is dient men ze goed vast te kunnen houden.

 

Installateur zonnepanelen voor secuur werk

Het plaatsen van een zonnepaneel is een heel secuur werkje dat men niet zomaar even met een goede vriend uitvoert. De hoek en de richting waarin het paneel is geplaatst komt er nauw om de opbrengst optimaal te kunnen krijgen.

 

Aansluiten van zonnepanelen

Het aansluiten van de zonnepanelen gaat relatief gemakkelijk door middel van een aantal stekkers goed te verbinden maar wanneer het een zonnecollector betreft die wordt gebruikt om bijvoorbeeld water te verwarmen is dit een heel ander verhaal. Naast een geschikte boiler moeten er ook leiding worden aangelegd en netjes weggewerkt worden. Dit is een hele klus die zelfs voor een erkende installateur niet zonder moeite zal worden uitgevoerd.

samenom banner