Intergas combiketel

Een combiketel is een centrale verwarmingsketel die niet alleen voor de verwarming van een woning of ander pand kan zorgen maar eveneens voor het warme water uit de kraan. De meeste standaard combiketels die op de markt zijn gebracht verwarmen eigenlijk enkel het water van het centraleverwarmingssysteem. Door gebruik te maken van een zogeheten driewegklep wordt dit water van het centrale verwarmingssysteem in de combiketel of naar de radiatoren gepompt danwel naar de boiler ten behoeve van het warme kraanwater ofwel de platenwisselaar. Het warme kraanwater wordt hierbij dus altijd indirect verwarmd het water van het centrale verwarmingssysteem.

overstappen banner

Het bedrijf Intergas heeft echter een ander soort combiketel ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht. Deze Intergas Hoog Rendementketels met zogenaamde Dubbel Hoog Rendement zijn de enige combiketels waarbij het warm water direct in de aanwezige warmtewisselaar wordt verwarmd. De gepatenteerde warmtewisselaar van aluminium met gescheiden koperen circuits zorgt ervoor dat het rendement van de warmwatervoorziening eveneens naar het Hoog Rendementniveau wordt verplaatst. De Kombi Kompakt HR 28 is een combiketel die door gebruik te maken van dit systeem het hoogste gebruiksrendement per jaar op het kraanwater heeft over heel de markt gezien.

Deze vernieuwende warmtewisselaar heeft ertoe geleid dat er verder aanzienlijk minder onderdelen nodig zijn (onder andere is er geen driewegklep meer nodig bij dit systeem). Dit maakt de Hoog Rendement combiketels van het bedrijf Intergas erg betrouwbaar. In de aanschaf is een dergelijke combiketel doorgaans duurder maar door de besparingen die men ermee kan doen zal deze meerprijs zich al na enige jaren terug hebben verdiend.

samenom banner