Inzethaarden

Een inzethaard is speciaal ontworpen om in de opening van een open haard te kunnen worden geplaatst. Door een inzethaard te plaatsen wordt het rendement van de haard aanzienlijk verhoogd. Bovendien heeft men op die manier geen last meer van asresten die uit de open haard kunnen ontsnappen en de woning vervuilen.

overstappen banner

Het plaatsen van een inzethaard kan men vergelijken met het plaatsen van een autoradio in het dashboard van een auto. Net als bij de autoradio, maakt men bij het inzetten van de haard gebruik van de aanwezige aansluitingen. De inzethaard wordt dan ook over de bestaande stookopening geschoven. Hierna kan de inzethaard worden aangesloten.

Voordat een inzethaard kan worden geplaatst dient te worden bekeken of de situatie ter plaatste wel brandveilig is. Bovendien moet er bepaald worden welke inzethaard er geschikt is om in de opening van de openhaard te plaatsen. Een goede maatvoering is hierbij immers erg belangrijk voor een mooi en veilig resultaat.

De redenen waarom men voor het plaatsen van een inzethaard kiest kunnen dus van persoon tot persoon verschillen. Naast de reeds genoemde redenen om een dergelijke haard te plaatsen kan men hiervoor ook kiezen omdat men het uiterlijk van de ruimte waarin zich de openhaard bevindt wil veranderen of aanpassen. De plaatsing van een inzethaard kan hierbij een mooie bijdrage leveren en het vertrek een heel ander aanzien geven.

Voor iedereen is er wel een inzethaard te vinden die aan de persoonlijke voorkeuren voldoet. Niet alleen wat de te gebruiken brandstof betreft maar ook qua vormgeving en uitstraling. Voor nagenoeg elk interieur is er dus wel een bijpassende inzethaard te koop.

samenom banner