isolatie aanbrengen

Voor het isoleren moet je eerst goed naar je huis kijken. Waar moet je isoleren, wat voor materiaal, hoe moet je isoleren, moet er een vakman komen. Hoe haal je het hoogste rendement uit je investering. Bij veel kluswinkels zijn gidsen die je stap- voor stap uitleggen hoe je moet isoleren en wat je moet aanschaffen. Ook is het personeel meestal bereid om je met raad en daad terzijde te staan. Op het internet kom je veel tips tegen van mensen die zich al op dit onbekende vlak bevonden.

overstappen banner

Heb je een huis met een zolder dan hoeft alleen de zoldervloer geïsoleerd te worden als deze als opslagruimte gebruikt wordt. Is er een open toegang naar de zolder bijvoorbeeld via een vaste trap dan hoeft niet de vloer maar moet het dak geïsoleerd worden. Het gemakkelijkst werkt men voor beide karweien met folie of thermoskussens vooral als men dit werk nog nooit gedaan heeft. Speciaal voor leidingen is er isolatiefolie in de handel dat eenvoudig om de pijpleidingen te bevestigen is. Heeft je huis een kruipruimte vergeet deze dan niet te isoleren, vanuit de ruimte komt vocht en koude lucht het huis in.

Een belangrijke besparing die wel wat meer kost is het isoleren van de buitenmuren. De meeste warmte in huis wordt verloren door niet- of niet goed geïsoleerde muren. Voor dit werk heeft men een vakman nodig die de buitenmuren opvult met isolatievlokken. De kosten voor deze isolatie verschillen per bedrijf en materiaal dat gebruikt wordt.

samenom banner