isolatie

Dankzij de diverse acties waar mensen op bezuinigen en besparen worden gewezen kiezen steeds meer mensen voor een goede isolatie voor hun huis. Niet alleen de portemonnee wordt met een goede isolatie bespaard maar zeker ook het milieu. Bij een huis met een goede isolatie kan de verwarming in de winter een paar graden lager zonder dat het koud wordt en in de zomer kan men de warmte langer buiten houden.

overstappen banner

Al denk je bij de isolatie van een huis het eerste aan een koophuis, ook mensen met een huurwoning kunnen de kosten door een lager verbruik per jaar behoorlijk drukken. Sommige kleine dingen zoals kieren dichten kan men eenvoudig zelf doen voor andere zaken is meestal toestemming nodig voor zowel huiseigenaren als mensen die huren.

Veel nieuwere huizen zijn al voorzien van een goede isolatie. Controleer wat aan uw woning al uitgevoerd is. Vraag voor u met een eigen huis aan de gang gaat eerst bij de gemeente na of u een bouwvergunning of erkende bouwtekening nodig hebt. Bij een huurwoning moet toestemming gevraagd worden aan het woningverhuurbedrijf als men ingrijpende veranderingen aan de woning wil maken zoals dubbele ramen. Bij het woningverhuurbedrijf is meestal iemand in huis die u op weg kan helpen en raad kan geven. Bij een eigen huis kan men als men van isoleren zelf geen verstand heeft een erkend bureau in de arm nemen. Leg bij zowel de huur- als koopwoning alles vooraf vast op papier zodat u niet voor bijkomende kosten komt staan.

samenom banner