isolatieplaten

Het aanbod in isolatieplaten is groot. Belangrijk is om te kijken waar de platen moeten komen. Komen ze tegen een binnen- of buitenmuur. Komen ze binnen tegen het dak of op een vloer waar wel- of niet veel over wordt gelopen. De dikte van de isolatieplaten, de handelbaarheid bij het op maat maken en natuurlijk de prijs voor de platen zijn voor de koper van belang.

overstappen banner

De meeste isolatieplaten hebben een vulling van kunststof isolatieschuim. De meest bekende isolatieplaten zijn deze die gevuld zijn met pur, pir, piepschuim of hardschuim. Een voordeel, vooral voor de doe het zelver is de hanteerbaarheid van deze isolatieplaten. Ook zijn er isolatieplaten waarin glas- of steenwol verwerkt zijn, deze isolatieplaten worden vaak gebruikt op plaatsen waar veel tocht of verdamping kan optreden.

Belangrijk bij het plaatsen van isolatieplaten is dat ze absoluut kiervrij worden gelegd om het isoleereffect optimaal te gebruiken. De isolatieplaten worden meestal stevig met dunne spijkertjes rondom vast geslagen zodat ze niet kunnen verschuiven of loslaten. Voor een goede prijsvergelijking kan men het beste de maten goed opnemen, het aantal- plus de materialen van de isolatieplaten noteren. Ga vervolgens naar diverse bedrijven op het internet en vraag offertes aan. Bij de meeste sites vind men ook informatie voor degene die het isolatiemateriaal zelf wil plaatsen. Mensen met een eigen woning kunnen subsidie aanvragen, de waarde van het huis stijgt bij een goede isolatie en het energieverbruik daalt. Belangrijk voor het A label is de goede isolatie op de goede plaats.

samenom banner