Isolatieschuim

Isolatieschuim is een snelle en gemakkelijke manier om het huis te isoleren. De vulling wordt in vloeibare vorm in de ruimte gespoten die gedicht moet worden waarna het schuim tamelijk snel uithardt. Door de vloeibare vorm komt het schuim in elke hoek, kier of naad. Het voordeel van isolatieschuim is dat het binnen en buiten gebruikt kan worden en dat er na het uitzetten en uitharden overheen geschilderd kan worden.

overstappen banner

Voor het huis- tuin en keuken gebruik is het isolatieschuim verkrijgbaar in gemakkelijke spuitbussen zodat scheuren, voegen en naden op een snelle manier gevuld en nabehandeld kunnen worden. Voor iets grotere karweien zijn er grote tubes in de handel die door middel van een drukspuit gemakkelijk gebruikt kunnen worden. Isolatieschuim wordt gebruikt voor isolatiedoeleinden maar ook voor akoestische- en/of vochtproblemen. Het materiaal hecht op bijna alle oppervlakten een uitzondering zijn siliconen, teflon en polyethyleenfolie.

Ook voor de isolatie van spouwmuren wordt isolatieschuim gebruikt. Door de gemakkelijke verwerking wordt dit karwei binnen een dag geklaard en heeft men dus in een korte tijd een goed geïsoleerd huis. Omdat het materiaal vloeibaar is hoeft er niet gebroken te worden aan het huis. Door middel van een paar kleine gaatjes die in de gevel geboord worden wordt het isolatieschuim naar binnen gespoten waar het uitzet en uithard. De gaatjes die in het cement geboord worden, worden na de behandeling weer dicht gemaakt. Door het gevaar van gassen in het isolatieschuim kan men dit karwei beter overlaten aan een professioneel bedrijf.

samenom banner