Isoleren

Aan de slag met Isoleren

Voor men gaat isoleren moet men eerst kijken wat al geïsoleerd is aan het huis, hoe hoog het budget is dat men kan besteden en waar het eerst het hoogste profijt uit gehaald kan worden als men niet alles in een keer kan bekostigen. Kostenbesparend kan het zelf isoleren of een familielid of kennis zijn. Bij de meeste doe het zelfbedrijven zijn stap voor stap folders te krijgen die precies laten zien “wat, hoe en waar”.

overstappen banner

 

Naden dichten en Isoleren

De eerste belangrijke stap is het dichten van de naden en kieren die in bijna elk huis te vinden zijn en waardoor in de winter de tocht en in de zomer de hitte binnenkomt. Pas wel op dat u niet alle ventilatie uit de woning wegneemt. Vooral mensen met een klein budget moeten eerst naar de prioriteiten kijken. Op welke plaats komt de meeste kou- en hitte het huis binnen en hoe kan dit op een zo goedkoop mogelijke, maar wel verantwoorde manier opgelost worden.

 

Dak isolerenDak Isoleren

In de meeste huizen zijn behalve de kieren, de daken van de huizen het hardst aan isoleren toe. Laat u adviseren over de te gebruiken materialen. Heeft u werkelijk geen idee waar u moet beginnen of heeft u twee linkerhanden neem dan een specialist in de arm. Beter wat meer betaald dat het isoleren goed wordt gedaan dan dat er eerst herstelwerkzaamheden verricht moeten worden voor het isoleren opnieuw moet gebeuren. Vraag voor u gaat isoleren toestemming bij woningbureau en gemeente vooral bij zichtbare aanpassingen zoals dubbele ramen.

samenom banner