Kachels Dovre

Dovre is een fabrikant van onder andere kachels die zich op de productie van allerlei soorten kachel heeft toegelegd. Hoewel men wel voornamelijk houtkachels in het assortiment tegen zul komen maakt Dovre ook kachels die geschikt zijn voor de verbranding van gas, steenkool, mazout of meerdere brandstoffen. Bepaalde kachels zijn eveneens te verkrijgen in een standaarduitvoering (met hittebestendige lak) of uitgevoerd in email.

overstappen banner

De traditionele houtkachels, die geen valse lucht doorlaten waardoor nauwkeuriger het verbrandingsniveau kan worden geregeld met behulp van luchtschuiven. Deze kachel is dus niet alleen zuinig maar biedt ook nog het nodige comfort in huis.

Dovre produceert naast deze traditionele kachels ook exemplaren met een zogenaamd dubbel verbrandingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er een milieubewustere verbranding plaatsvindt en er een hogere rendement kan worden behaald.

Wil men zich niet beperken tot het gebruik van slechts één brandstof dan biedt Dovre de multibrandstofkachel. In deze kachel kan men zowel hout als steenkool stoken maar evengoed bruinkoolbriketten. Ondanks de benaming van deze kachel is het echter geen allesbrander waarin zomaar elke brandstof kan stoken.

De gaskachels die Dovre maakt zijn niet alleen voorzien van de meest handige en besparende snufjes maar zijn bovendien erg veilig. Deze kachels zijn overigens voorzien van keramische houtimitatieblokken zodat ook het oog gestreeld kan worden.

Net als alle andere kachels zijn ook de mazoutkachels en de kolenkachels van Dovre gemaakt van hoogwaardig gietijzer en voldoen ze aan de wettelijk gestelde eisen die voor deze kachels zijn opgesteld. Ze bieden dus niet alleen veel comfort en rendement maar zijn ook nog eens erg veilig in gebruik.

samenom banner