Is een Keukenboiler noodzakelijk?
Heb je weleens van een keukenboiler gehoord? Grote kans dat je er ook een hebt in je keuken! In een keuken heeft men in veel gevallen warm water nodig: voor het doen van de afwas of bij de bereiding van spijzen en dranken. Nu zijn er verschillende manieren om in een keuken water te kunnen verwarmen. Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van een combiketel, een centrale verwarmingsketel die ook voor de warmwatervoorziening zorgt, of een geiser maar ook een boiler kan met name in een keuken vaak op een eenvoudige wijze voor warm water zorgen.
Keukenboiler in een keukenkastje
Een zogenaamde keukenboiler wordt dikwijls in een keukenkastje geplaatst om zo aan het zicht te worden onttrokken. De, toch vaak al schaarse, bergruimte van dit kastje zal hierdoor echter verloren gaan. Hier staat echter wel tegenover dat het verwarmde water geen lange weg door allerlei leidingen mioet afleggen voordat het uit de warme kraan kan stromen. Met andere woorden: men hoeft meestal niet lang te wachten en er vindt nauwelijks verlies van warmte plaats tijdens het transport van de boiler naar de warme kraan.
Keukenboiler inhoud
De meeste keukenboilers hebben een beperkte inhoud die vaak alleen voldoende is om een afwasteil mee te vullen. Wil men meer warm water gebruiken dan zal men moeten wachten tot er weer voldoende water in het voorraadvat van de boiler is aangemaakt. Onbeperkt warm water tappen is er bij een keukenboiler dan ook niet bij.
Compacte Keukenboiler
Tegenwoordig zijn er erg platte en compacte keukenboilers op de markt verschenen die zelfs achter een plint verborgen kunnen worden. Hierdoor bespaart men niet alleen de nodige bergruimte in de keuken maar zal ook de boiler op een mooie manier aan het oog worden onttrokken.