Kleine windmolens

Windmolens die bedoeld zijn voor het opwekken van elektriciteit zijn er in allerlei soorten en maten. De grote exemplaren worden gebruikt door organisaties die op grote schaal voor commerciƫle doeleinden energie opwekken. De kleinere varianten treft men vooral aan bij bedrijven en bij particulieren die op een duurzame en milieuvriendelijke manier in hun energie behoefte willen voldoen.

overstappen banner

Doordat de prijzen voor de levering van energie de laatste tijd de pan uitrijzen gaan mensen op zoek naar een goed, en goedkoper, alternatief. De vraag naar de kleine windmolens neemt de laatste tijd dan ook hand over hand toe waardoor men steeds vaker een dergelijke windmolen ziet op daken van bedrijven of woontorens. Hiernaast kiezen er ook steeds meer mensen voor die in het buitengebied wonen of werken om hun energiebehoefte te bevredigen met behulp van een kleine windmolen.

Het betreft hier vaak een kleine windmolen die, wanneer deze in werking is, weinig geluid produceert en dus heel gebruiksvriendelijk is. Zo is men minder, of zelfs geheel niet, afhankelijk van de bestaande energieleveranciers. Hierdoor zorgen ze er bovendien voor dat er door deze grote energiebedrijven steeds minder energie hoeft te worden opgewekt op de conventionele manier (dus door gebruik te maken van fossiele brandstoffen) die erg vervuilend werkt en door de uitstoot van CO2 het broeikaseffect verergert.

Doordat de vraag naar de kleine windmolens nog niet erg groot is, is de prijs die men ervoor moet betalen nog relatief hoog en duurt het een geruime tijd voordat men deze investering heeft terugverdiend. Verwacht wordt dat er in de nabij toekomst steeds meer kleine windmolens zullen worden gekocht waardoor de vraag zal stijgen en de prijs zal gaan dalen. Om de overstap naar windenergie zo aantrekkelijk mogelijk te maken kan zowel een bedrijf als een particulier rekenen op subsidie van de overheid.

samenom banner