Kleine zonnepanelen

De kleine zonnepanelen worden met name ingezet op plaatsen waar men niet beschikt, of zelfs niet kan beschikken, over een openbaar lichtnet. Wanneer men op een dergelijk plaats toch zonne-energie op wil wekken dan kunnen de kleine zonnepanelen een goede oplossing vormen.

overstappen banner

Dit kan onder andere wanneer men een schrikdraadsysteem wil voorzien van elektriciteit op een afgelegen plaats waar men geen gebruik kan maken van het lichtnet. Het zou in een dergelijk geval niet zinvol zijn om grote zonnepanelen te gaan plaatsen omdat deze waarschijnlijk niet goed kunnen worden gemonteerd en men bovendien met accu’s moet gaan werken die beschermd dienen te worden tegen onder andere vocht en vorst. Om ervoor te kunnen zorgen dat het vee niet kan ontsnappen kan hier een klein zonnepaneel voldoende stroom leveren om de schrikdraad mee te kunnen voeden.

Een andere toepassing van kleine zonnepanelen is die op lichtbakens in zee. Hier is men niet alleen beperkt qua ruimte maar moet ook nog een rekening houden met het vocht dat de panelen en accu’s zou kunnen beschadigen.

Voor iedereen die de gewone zonnepanelen erg groot vindt en deze niet als blikvanger op het dak van zijn of haar woning wil laten installeren zijn er vandaag de dag ook dakpannen op de markt gebracht die voorzien zijn van kleine zonnecellen die onopvallend op het dak kunnen worden aangebracht. Het principe is te vergelijken met de kleine zonnecellen die onder andere in rekenmachines en andere kleine elektronica kunnen zijn verwerkt. De opbrengst zal dan ook niet heel groot zijn in de regel.

samenom banner