Kosten gastank

GastankGastanks kunnen voor allerlei soorten gas worden gebruikt. Maar met welke kosten gastank moet u rekening mee houden? Men kan er bijvoorbeeld zuurstof, aardgas, propaan, butaan of autogas in opslaan. De redenen waarom iemand overgaat tot het gebruik van gas uit een tank kan erg variëren. Men kan in een gebied wonen dat te ver van het bestaande aardgasnetwerk ligt of omdat men, zoals bij een gastank in een auto, voordeliger en schoner wil gaan rijden.

overstappen banner

Inbouwen van een gastank

Aan het inbouwen of aanleggen van een gastank zijn vaak relatief hoge kosten verbonden. De kosten gastank zijn dus niet gering. Deze hebben vooral te maken met het feit dat er aan de installatie van een gastank strenge regels en eisen zijn verbonden. Deze dienen goed te worden nageleefd en gecontroleerd voordat men aan de slag kan met een dergelijke tank.

Aanschaf terugverdienen

De hoge prijs van de installatie kan echter al snel zijn terugverdiend omdat de kosten voor gas in de regel lager liggen dan die van bijvoorbeeld aardolie, steenkool of benzine. In het geval men een gastank aan moet leggen omdat men te ver van het bestaande aardgasnetwerk woont heeft men vaak weinig of geen keuze. De kosten voor het aanleggen van de leidingen van het netwerk naar de woning zijn namelijk voor eigen rekening en kunnen aardig in de papieren lopen. Het plaatsen van een gastank zal dan voordeliger zijn.

2.000 euro

Wil men een gastank in een auto laten inbouwen dan dient men al snel rekening te houden met een bedrag rond de twee duizend euro. Dat zijn ongeveer de kosten gastank waar u aan moet denken. Indien men echter veel kilometers met deze auto rijdt gedurende het jaar dan zal dit bedrag zich al gauw hebben terugverdiend. Men moet echter wel rekening houden met eventueel extra kosten die de keuring van de gastank in de auto met zich mee kunnen brengen. Sommige installateurs regelen zelf de keuring en dan kunnen de kosten bij de totaalprijs zijn inbegrepen.

samenom banner