Kosten zonnepanelen

Wat zijn de Kosten zonnepanelen?

De Kosten zonnepanelen verschillen enorm per aanbieder. Een zonnepaneel met een oppervlak van een vierkante meter (m2) kost ongeveer zo’n 700 euro. Bij de aanschaf ervan zijn dan wel de spullen inbegrepen die men nodig heet om het systeem te kunnen laten werken, zoals onder andere allerlei kabels en stekkers. Het installeren van een zonnepaneel kost gemiddeld ongeveer 200 euro. Met ‘gemiddeld’ bedoeld men dan een schuin goed toegankelijk dak. Een groot systeem op een slecht te bereiken plaats zal de kosten van de installatie enorm kunnen verhogen. De installatie op een plat dak is in de regel een stuk goedkoper. Maar om optimaal van het zonlicht te kunnen profiteren moet het zonnepaneel wel op schuine dragers geplaatst worden, en dat levert weer extra kosten op.

overstappen banner

 

Kosten zonnepanelenZonnepanelen leasen

Steeds meer energiebedrijven bieden hun klanten installaties aan die men dan kan leasen. Deze leaseregelingen kunnen fiscaal erg aantrekkelijk zijn. Iedereen die een zonnepaneel koopt, komt in de meeste gevallen ook nog in aanmerking voor diverse subsidies die door de overheid in het leven zijn geroepen. Zo kan men bijvoorbeeld sinds 1 april 2008 in aanmerking komen voor een subsidie via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE).

 

Kosten zonnepanelen lager door subsidie

Het ministerie van Economische Zaken is verantwoordelijkheid voor deze regeling. Subsidie kan men aanvragen via de uitvoeringsinstantie SenterNovem. De subsidie wordt verstrekt op de productie van elektriciteit en dus niet op de aankoop van zonnepanelen. Voor de productie van zonne-energie krijgt men 33 eurocent per Kilowattuur (KWh) vergoed door de netwerkbeheerder. Deze zal de kosten echter verhalen bij de overheid waardoor ze uiteindelijk uit het subsidiepotje van het Ministerie van Economische zaken zullen worden betaald. Bekijk ook alles over de werking van zonnepanelen

samenom banner