Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie toepassen

Wil je Kruipruimte isolatie toepassen, dan dien je met bepaalde zaken rekening te houden. Bij het isoleren van de vloer op de begane grond moet rekening worden gehouden met eventuele kruipruimtes. Via de kruipruimte komt koude lucht en soms ook vocht omhoog in het huis. In dit geval begint een goede isolering met de isolatie van de kruipruimte. Met het isoleren van de kruipruimte moet rekening worden gehouden met de ventilatieopeningen van de kruipruimte. Een goed gedoseerde ventilatie is niet alleen belangrijk voor uw vloer en het huis maar zeker ook voor de gezondheid.

overstappen banner

 

Kruipruimte isolatieKruipruimte isolatie en vocht

Maak onder de vloer een laag die geen vocht kan opnemen. Gemakkelijk aan te brengen zijn thermoskussens en kurkplaten maar men kan bijvoorbeeld ook glaswol gebruiken. Bij een houten vloer is het belangrijk om ook de bodem van de kruipruimte af te dekken zodat het vocht wat door grondwater veroorzaakt wordt niet omhoog kan stijgen en de vloer en het huis droog blijven. Voor de bodem kan men het beste een dekkende folielaag gebruiken die geen damp doorlaat zoals bijvoorbeeld PVC.

 

Kruipruimte isolatie in lage kruipruimte

In sommige huizen is de kruipruimte zo laag dat men er niet bij kan. Voor het isoleren van deze kruipruimtes zijn er speciale materialen in de handel die men door de vloerluiken kan gooien. Belangrijk is dat het materiaal het vocht niet doorlaat naar de vloer en het huis. Voor deze isolatie zijn er zakken met schelpen, kleikorrels en schuimbeton in de handel, het meest verkocht worden de zakken met balletjes piepschuim omdat deze niet alleen qua gewicht gemakkelijk hanteerbaar zijn maar ook vanwege het isolerend effect van piepschuim.

samenom banner