kunststof regenton

Een meer moderne regenton is de kunststof variant die in veel kleuren verkrijgbaar is. De regenton is licht te vervoeren en goed aan te sluiten op de kunststof regenpijp. De kunststof regenton heeft bijna altijd een overloop waardoor het regenwater wordt afgevoerd als de ton vol raakt. Houdt bij het plaatsen van de regenton rekening met de nieuwsgierigheid van kinderen, ook bij kunststof regentonnen kan men kindveilige deksels kopen. Bovendien voorkomt u met een deksel dat er vuil in de regenton komt en de afvoer verstopt raakt.

overstappen banner

In de handel zijn kunststof regentonnen die zowel een kraantje hebben om water af te tappen als een aansluiting voor de tuinslang. Door gaatjes in een stuk tuinslang te prikken en deze door de bloementuin te leggen heeft u ook in tijden dat het niet regent een gezond irrigatiesysteem voor de tuin. Wel moet meestal het water door zuigen even op gang gebracht worden.

Veel mensen gebruiken de kunststof regenton ook los van de opvangplaats door hem een kunstzinnige plaats bij de vijver te geven, het vallende regenwater dat in de regenton komt is extra meegenomen, de rest van de ton wordt bijgevuld met het regenwater dat in de opvang regenton zit bij de regenpijp. Tegen de tijd dat het water in de vijver voor een deel verdampt is kan men het op de juiste temperatuur bijvullen door het kraantje open te draaien. Zorg bij vriesweer dat de regenton niet kan bevriezen, ijs zet uit met als gevolg een gescheurde regenton.

samenom banner