LPG tanken

Het tanken van LPG gebeurt op een iets andere manier dan waarop men een benzine- of dieseltank zou vullen. De meeste mensen ervaren dit in de praktijk overigens als even gemakkelijk en zelfs een stuk schoner. Bij het tanken van LPG wordt er namelijk minder geknoeid wat vervuiling van handen, kleiding en ook het milieu beter uitkomt.

overstappen banner

LPG tanken gaat als volgt nadat men bij het tankstation is aangekomen: – Men zet de motor van de auto af, zoals ook gebruikelijk is bij het tanken van een andere brandstof, omdat tanken met een draaiende motor gevaarlijk en dus verboden is. – De beschermdop wordt vervolgens van de vulaansluiting gehaald. – Aan deze vulaansluiting wordt dan de slang van de LPG-pomp gekoppeld. Hierna houdt men met één hand de handle naar voren en schuift men het mondstuk (nozzle) dat aan het einde van de slang zit over de aansluiting. Het mondstuk kan dan over de pennen glijden. Het mondstuk dient vervolgens een kwartslag naar rechts gedraaid te worden en de handle moet naar achteren worden getrokken zodat deze vast kan klemmen. – Door op de bedieningsknop op de LPG-pomp te drukken, en deze ingedrukt te houden zolang als men LPG wil blijven tanken. Is de gewenste hoeveelheid LPG getankt dan kan men de knop weer loslaten. De tank in de auto wordt tot maximaal 80% volgetankt. – Het mondstuk kan weer worden afgekoppeld door de handle naar voren te duwen. Een kleine hoeveelheid LPG komt hierbij vrij. Hierna draait men het mondstuk een kwartslag naar links waarna de slang kan worden teruggehangen aan de pomp. – De vulaansluiting kan weer worden afgedekt met de beschermdop.

De manier van tanken is wellicht even wennen maar wanneer men dit eenmaal gewend is gaat alles even gemakkelijk als het tanken van benzine of diesel.

samenom banner