Marmeren schouw

Het plaatsen van een marmeren schouw geeft een ruimte vaak een klassieke uitstraling. Dit heeft men name te maken met de mooie schakeringen van kleuren die het marmer tentoonspreidt. Bovendien kan men deze natuursteen op verschillende manieren bewerken en zo een gewenste look creƫren. Marmer dat bijvoorbeeld getrommeld is geeft een antieke uitstraling terwijl een gepolijst of gezoet (mat geslepen) stuk marmer een veel strakkere uitstraling heeft.

overstappen banner

Men kan zowel een antieke marmeren schouw laten aanleggen die in de oude staat is hersteld indien dit nodig mocht zijn of besluiten een marmeren schouw van deze tijd te plaatsen. Voor beide methoden geldt dat men ervoor moet zorgen dat de kanalen en leidingen voldoen aan de eisen van deze tijd. Alleen op die manier kan immers de veiligheid van de schouw worden gegarandeerd.

Marmer is een zeer harde natuursteen en daardoor uitstekend geschikt als materiaal om een schouw van te bouwen. De steensoort is echter ook poreus en kan dus niet zomaar met elk middel worden gereinigd. Het beste kan men hiervoor dan ook speciale reinigingsmiddelen gebruiken die geschikt zijn voor marmer. Op die manier is men er zeker van dat de schouw er mooi uit blijft zien en nog jaren het pronkstuk van de ruimte zal zijn.

De aanblik van een marmeren schouw is heel mooi maar voordat de schouw is vervaardigd komt hier nog heel veel werk bij kijken. De natuursteen is namelijk erg hard en daardoor moeilijk met de hand te bewerken. De prijs die men voor een schouw gemaakt van marmer moet betalen is dan vaak aanzienlijk hoger dan wanneer men een schouw laat maken van bijvoorbeeld roestvrijstaal.

samenom banner