Marmeren schouwen

Marmer is een harde natuursteen die door deze hardheid handmatig lastig te bewerken is. Toch kiezen mensen al eeuwenlang voor het gebruik van deze steensoort om vloeren, trappen maar ook schouwen van te vervaardigen. Een marmeren schouw heeft namelijk een karakteristieke uitstraling die ook in de huidige tijd nog steeds door veel mensen wordt gewaardeerd.

overstappen banner

Wanneer men besluit om een schouw van marmer te (laten) plaatsen dan kan men kiezen voor een antieke look wanneer het marmer is getrommeld of voor een strakkere uitstraling indien de steen is gezoet (mat geslepen) of gepolijst. Op deze manier kunnen marmeren schouwen zowel in klassieke als moderne interieurs worden geplaatst en kan iedereen die dat wil een passende marmeren schouw vinden.

Bij het kiezen van een marmeren schouw moet men niet alleen rekening houden met persoonlijke voorkeuren maar zeer zeker ook met de instraling van de ruimte waarin de schouw zal worden geplaatst. Is namelijk de ruimte relatief klein dan zal een robuuste marmeren schouw het vertrek nog kleiner doen lijken.

Het reinigen van marmeren schouwen kan men het beste doen met speciaal voor deze steensoort bestemde reinigingsmiddelen. Hierdoor loopt men niet het risico dat de harde, doch poreuze, natuursteen zal beschadigen. Nadat het marmer is schoongemaakt die er vervolgens een beschermlaag worden aangebracht die zowel geschikt is voor marmer als veilig kan worden gebruikt op een plaats waar het aan vuur en hitte bloot komt te staan. Ga echter nooit zomaar met een willekeurig middel aan de slag op schouwen gemaakt van marmer. Hierdoor kunnen de schouwen namelijk onherstelbaar beschadigd raken.

samenom banner