Muur isolatieis

De eenvoudigste en een van de goedkoopste manieren om een muur te isoleren is het gebruik van een voorzetwand. Net als thermoskussen zijn er ook thermosheets in de handel. Het isolatiemateriaal is vrij goedkoop en eenvoudig aan te brengen door middel van blokjes isolatiemateriaal waardoor de voorzetwand die thermisch is los van de buitenmuur zweeft en hierdoor een groot isolatievermogen heeft. De muurisolatie kan aangebracht worden op gewone stenen muren maar ook op spouwmuren, zowel binnen als buiten.

overstappen banner

De laag van een thermosheet is twee centimeter waardoor niet veel ruimte wordt ingeleverd. Er kunnen meerdere lagen over elkaar geplaatst worden, hoe dikker de laag hoe groter de waarde van de muurisolatie is. Let hierbij op de rendement waarde (R-waarde) die u uiteindelijk wil bereiken. Thermosheets zijn in verschillende breedtes te koop en zijn eenvoudig zelf aan te brengen op een constructie van dunne latjes.

De muurisolatie wordt op de latjes geplaatst met folielijm, en is permanent klevend. Openingen van ramen, deuren en stopcontacten zijn eenvoudig aan te brengen. Last van vochtdoorslag is er niet omdat de constructie op de isolatieblokjes is aangebracht. Veel benodigdheden zijn er niet om een milieuvriendelijke en energiebesparende muur isolatie aan te leggen. Alleen wat isolatieblokjes en houten latten, folielijm, tape en natuurlijk de thermosheets. Wil men een nog milieubewustere muur isolatie dan kan een deel van de houten latten ook vervangen worden door stroken kurk. Met thermosheets hoeft een goede muurisolatie geen grote investering te zijn waardoor men eerder op het energieverbruik gaat verdienen.

samenom banner