Natuursteen schouw

Door een schouw van natuursteen te plaatsen kan men in combinatie met een open- of gesloten haard een fraaie en warme compositie creëren en een ruimte een speciale uistraling geven. Om een dergelijk schouw te maken kan men gebruik maken van steensoorten als marmer, graniet, zandsteen en speksteen. Welke soort natuursteen men wil gaan gebruiken is afhankelijk van persoonlijke smaak en het interieur waarin de schouw zal worden gebouwd.

overstappen banner

Elke natuursteen heeft zijn eigen karakteristieke uitstraling die met name wordt gecreëerd door specifieke eigenschappen van de soort steen. Uiteraard is de wijze waarop de natuurstenen zijn behandeld ook van invloed op het uiterlijk van de schouw. Een gepolijste natuursteen doet in de regel wat strakker aan dan een steen waarvan het oppervlak ruw is gehouden. Een ruiger effect kan worden bereikt door het gebruik van deze ruigere stenen.

Voordat men overgaat tot de aanschaf van een natuursteen schouw kan men het beste eerst goed advies in winnen bij een onafhankelijk leverancier van schouwen. Men dient zich ervan te vergewissen dat de gekozen natuursteen past in het interieur waarin de schouw zal worden geplaatst. Dit voorkomt miskopen en teleurstellingen. Een schouw van natuursteen is immers een grote aankoop waarvan men nog jaren plezier hoopt te hebben.

Elke soort natuursteen heeft bepaalde eigenschappen waardoor het onderhoud voor elke natuurstenen schouw anders kan zijn. Ga daarom nooit zomaar met allerlei schoonmaakmiddelen aan de slag om de schouw te reinigen. Dit kan vaak meer kwaad dan goed doen en soms zelfs de natuursteen schouw aanzienlijke schade toebrengen die wellicht onherstelbaar zal zijn. Indien men een reinigingsmiddel gebruikt dat geschikt is voor de soort natuursteen waarvan de schouw is gemaakt dan ziet de schouw er niet alleen schitterend uit maar kan ook nog jaren van die aanblik blijven genieten.

samenom banner