Olieprijs koers

De ontwikkeling van de prijs van olie heeft de laatste jaren erg veel grillen laten zien. De speculanten die de olie kopen kunnen de olieprijs dan ook aanzienlijk beïnvloeden.
De koersen van olie lijken nu na een dieptepunt van eind 2008 weer enigszins aan het herstellen te zijn. De ontwikkeling van de olieprijs loopt hiermee waarschijnlijk een stuk voor op het herstel van de economie. Het investeren in olie zou dus momenteel erg verstandig kunnen zijn. Ondanks dat de vraag een ware daling laat zien door de recessie zal deze in de toekomst naar verwachting alleen nog maar verder toe gaan nemen. De voorraad olie is momenteel beperkt terwijl de economieën die steeds meer opkomen ook steeds meer olie nodig hebben.
Het rechtstreeks investeren in olie is echter onmogelijk. Het zou overigens ook niet aan te raden zijn om vaten olie in bijvoorbeeld de achtertuin van een woning te bewaren. Men kan wel speculeren op de prijs van olie met zogenaamde oliefutures of een tracker aanschaffen die de olieprijs zal volgen. Hiernaast is het mogelijk om oliegerelateerde aandelen aan te schaffen. Op die manier profiteert men mogelijk ook van een stijgende oliekoers. In de toekomst is het niet ondenkbaar dat de prijs van olie opnieuw naar grote hoogten zal stijgen.

overstappen banner

Met andere woorden: het investeren in olie kan verstandig zijn omdat de koers van olie in de komende jaren nog verder kan gaan stijgen. Het is aan te raden om de ontwikkeling van de olieprijs in de gaten te houden. Deze ontwikkeling van de olieprijs is van belang voor beleggers. De koers van de olie laat immers in veel gevallen de staat zien waarin de economie verkeerd. Het kopen van olie kan een interessante investering zijn. De koers van olie zal namelijk in de komende jaren naar verwachting verder stijgen.

samenom banner