Onderdelen brandstofpomp

Onderdelen brandstofpompWelke Onderdelen brandstofpomp zijn er?

De Onderdelen brandstofpomp zijn er nogal wat. Een brandstofpomp komt men niet alleen in een verbrandingsmotor tegen maar ook in een tankstation. Wordt de brandstofpomp in de verbrandingsmotor gebruikt voor het transport van de brandstof uit de tank naar de verbrandingskamer van de motor.

overstappen banner

 

Onderdelen brandstofpomp tankstation

De brandstofpomp van een tankstation doet eigenlijk niet veel anders. De pomp zuigt de brandstof die men wil tanken uit een grote ondergrondse opslagtank. Aan de brandstofpomp is een filter bevestigd die ervoor dient te zorgen dat er geen onzuiverheden in de brandstof terecht kunnen komen en zo de brandstof kunnen vervuilen. Zou hier namelijk wel vuil in kunnen komen dan zou dit schade aan de motor van een voertuig toe kunnen brengen.

 

Luchtbellen en gassen in brandstof

Maar niet alleen het eventueel aanwezige vuil wordt uit de brandstof gehaald ook de luchtbellen en overige gassen worden eruit gehaald. Hierna zal de brandstof door een meter worden gepompt die registreert hoeveel men tankt en tevens aangeeft hoeveel men per liter brandstof en per tankbeurt dient af te rekenen.

 

Transport van de brandstof

Vanuit de tank van de auto neemt een andere soort brandstofpomp het transport over. Deze zuigt de brandstof op uit de brandstoftank en transporteert deze via een brandstofleiding naar de brandstofpomp. Daarna zal de brandstof naar de carburateur worden gestuurd waar er lucht aan zal worden toegevoegd. Als het brandstofmengsel uiteindelijk in de verbrandingskamer terecht is gekomen zullen de aanwezige cilinders ervoor zorgen dat druk verhoogd wordt waardoor er een betere verbranding plaats kan vinden.

Met andere woorden: welke brandstofpomp men ook voor ogen heeft het doel van beide pompen is het transport van brandstof.

samenom banner