Onderhoud zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen toepassen

Onderhoud zonnepanelen is van groot belang, hiermee verleng je de levensduur van de zonnepanelen namelijk. Zonnepanelen worden gebruikt om zonne-energie op te wekken met behulp van zonlicht of daglicht. Op die manier kan men duurzame en schone elektriciteit opwekken. De zonnepanelen zijn in de regel blauw van kleur en zijn op daken van woningen en bedrijven geïnstalleerd.

overstappen banner

 

Onderhoud zonnepanelenOnderhoud zonnepanelen elk jaar toepassen

Om er zeker van te zijn dat een zonnepaneel nog naar behoren zijn werk doet is het aan te raden van tijd tot tijd (meestal één keer per jaar) een controle te laten uitvoeren. Men kijkt hierbij na of alle onderdelen die betrokken zijn bij de productie van de zonne-energie nog goed werken en niet beschadigd zijn. Verder gaat men na of de panelen nog wel stevig vastzitten. Is dit niet het geval dan dient men hier verandering in te brengen en dus de zonnepanelen weer goed te bevestigen.

Er zijn systemen in de handel die, door middel van een lampje, aan kunnen geven wanneer een zonnepaneel niet meer goed werkt. Er zijn zelfs varianten te koop waarbij men dit op een computer kan laten weergeven.

 

Verwijderen van vuil

Verder onderhoud van de zonnepanelen bestaat uit het verwijderen van vuil zoals vogelpoep, bladeren en andere viezigheid. Meestal wordt dit echter door de regen van de panelen gespoeld waardoor men hier vaak maar weinig werk aan heeft. De zonnepanelen dienen wel een keer per jaar te worden schoongemaakt wanneer men ze heeft geplaatst dicht in de buurt van bijvoorbeeld een spoorlijn, een drukke snelweg of een industrieterrein waar zich zware industrie bevindt die dus erg veel vervuiling met zich mee zou kunnen brengen.

 

Weinig onderhoud nodig

Men dus eigenlijk wel stellen dat een systeem erg onderhoudsvriendelijk is en men er nauwelijks omkijken naar heeft. Alleen wanneer het systeem gebreken gaat vertonen of niet naar behoren werkt dient men even een kijkje op het dak bij de panelen te gaan nemen.

samenom banner