Openhaardhout te koop

Waar is een Openhaardhout te koop?

Ging men vroeger het bos in opzoek naar hout voor de haard of kachel. Tegenwoordig is dat verboden, mits men hiervoor geen nadrukkelijke toestemming heeft van de beheerder of eigenaar, en wordt het gezien als een vorm van diefstal. Wil men hout voor de openhaard hebben dan zal men dit in het grootste deel van alle gevallen moeten kopen.

overstappen banner

 

Openhaardhout te koop bij tientallen winkels

Diverse bedrijven, zoals bijvoorbeeld houthandels, tuincentra, bouwmarkten en bosbouwbedrijven, bieden hout te koop aan dat geschikt is om te gebruiken in een openhaard. Het openhaardhout dat te koop is in de bouwmarkt of het tuincentrum is doorgaans al gebruiksklaar. Dit betekent dat men het niet eerst hoeft te verzagen of nog enige tijd moet laten drogen.

 

Houthandels

Houthandels bieden vaak grotere partijen openhaardhout aan. Dit kan hout zijn dat wel is geveld maar nog niet is verzaagd maar even goed kunnen het handzame houtblokken zijn die hooguit eerst nog moeten drogen. In de regel kan men stellen dat hoe minder men hoeft te doen om het hout gebruiksklaar te maken voor de openhaard, hoe hoger de prijs zal zijn die de verkoper rekent. Boomstammen zijn daarom aanzienlijk goedkoper dan de gebruiksklare blokken haardhout.

 

Openhaardhout te koopOpenhaardhout te koop voor laag budget

Voor mensen die geen, of weinig, geld willen betalen voor hun openhaardhout bestaat er de mogelijkheid om via advertenties in kranten en op diverse websites op het internet aan hout te komen dat nagenoeg niets kost. Het kan zowel door bedrijven als door particulieren worden aangeboden die er vanaf willen omdat ze bijvoorbeeld te weinig plaats hebben om het hout op te slaan of omdat ze zijn gestopt met het gebruik van hun openhaard.

Het hout wat men doorgaans bij bedrijven koopt wordt meestal per kubieke meter verkocht in plaats van per gewichtseenheid zoals per kilo. Het berekenen van het aantal kubieke meters gaat doorgaans sneller dan het wegen.

samenom banner