Overstappen energie

Om energie geleverd te krijgen dient men in de meeste gevallen een contract af te sluiten bij een leverancier naar keuze. In veel gevallen sluit men dan een contract af voor minimaal 1 jaar wat wil zeggen dat men zich verplicht toty het afnemen van energie gedurende die periode. Wil men echter toch van leverancier veranderen dan kan dit meestal alleen wanneer de huidige energieaanbieder prijswijzigingen doorvoert, andere contractuele afspraken verandert of men als klant een boete betaald.

overstappen banner

Er zijn mensen die jarenlang klant zijn bij een energieleverancier en de veranderingen van de prijs op de koop toe nemen. Toch kan het soms aanzienlijke bedragen besparen wanneer men de overstap maakt naar een andere, goedkopere, energieleverancier.

Om nieuwe klanten te werven hanteren sommige bedrijven namelijk speciale aanbiedingen die bijvoorbeeld slechts voor de duur van een jaar gelden. Door telkens gebruik te maken dan dit soort lokacties bij verschillende aanbieders kan men meestal van voordelige energie zijn voorzien.

Wil men echter overstappen dan dient men zich wel te verzekeren van het feit dat het een betrouwbare aanbieder betreft en dat de actie waarop men ingaat ook daadwerkelijk inhoud wat door de aanbieder belooft wordt. Kortom: men moet niet alleen de aanbieder verifiëren maar ook goed de zogenaamde kleine lettertjes van het contract lezen. Op deze manier kan men namelijk teleurstelling en een heleboel ellende voorkomen.

Heeft men eenmaal een contract ontvangen dan dient men dit goed door te lezen en wanneer er zaken in staan waar men niet achter staat dan kan men dit binnen enkele dagen nog opzeggen zonder dat daar sancties aan verboden zijn. Komt men hier later pas achter dan kan men enkel het contract verbreken wanneer men hiervoor een boete betaald.

samenom banner