plafond isolatie

Bij plafond isolatie moet eerst gekeken worden naar de reden waarom er geïsoleerd moet worden. Is het isoleren nodig voor geluiddemping of voor isolatie tussen twee verdiepingen omdat er veel warmte verloren gaat door de ruimte die onder of boven het plafond ligt. Met glaswol worden beiden problemen in een keer opgelost. Het aantal lagen of dikte van de isolatieplaat bepaald het rendement dat men uit de isolatie haalt.

overstappen banner

De snelste manier voor plafond isolatie is het werken met isolatieplaten. Glaswol is onbrandbaar en simpel te verwerken. De isolatieplaten van glaswol zijn bewerkt met een glasvlies bekleding zodat het werken met de isolatieplaten stukken aangenamer is dan met een glaswol deken. Door de veerkracht van het product is een goed aansluitende isolatielaag geen probleem. Een voordeel van glaswol voor de plafond isolatie is de akoestische- en warmte isolatie.

Een andere goedkope oplossing voor plafond isolatie is het gebruik van tempex isolatieplaten. Tempex zorgt voor warmte isolering en is vochtafstotend, om deze reden wordt er vaak gekozen voor tempex in vochtige ruimtes. De isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen. Voor alle plafond isolatie methodes geldt dat de isolatielaag op een constructie geplaatst moet worden zodat er een luchtlaag blijft tussen het originele plafond en de isolatie. Bij een glaswol isolatie wordt zoveel mogelijk van het oude plafond weggehaald waarna op rachels de constructie en isolatielaag aangebracht worden. Bij een tempex isolatie brengt men een constructie aan van houten latjes tegen het plafond waar men de isolatieplaten op bevestigd.

samenom banner