plat dak isolatie

Voor het aan de buitenzijde isoleren van een plat dak moet men altijd een bedrijf in de arm nemen. De binnenzijde van het dak kan ook eenvoudig zelf gedaan worden. Waar men bij het isoleren van de binnenzijde van een plat dak goed op moet letten is een goede dampremming en een luchtlaag tussen de isolatie en het dak. Hier moet rekening mee gehouden worden omdat de buitenkant van een plat dak ook geïsoleerd is waardoor waterdamp slecht weg kan.

overstappen banner

Meestal zal men adviseren om bij een plat dak de binnenzijde niet te isoleren maar de meeste mensen kiezen ervoor dit toch te doen. Door verkeerd isoleren kan vochtophoping ontstaan waardoor het dak kan worden aangetast. Laat u altijd adviseren voor u gaat isoleren en schakel bij twijfel een bedrijf in. Ook kan men informatie inwinnen en prijsvergelijkingen maken via het internet. Kies een bedrijf dat gespecialiseerd is in platte daken en het VENIN logo bij de naam heeft staan.

Een goede isolatie methode aan de binnenkant van het dak kunnen thermosheets, PIR isolatieplaten of tempexplaten zijn. Belangrijk voor een goede isolatie aan de binnenzijde van een plat dak zijn luchtlagen. Deze luchtlagen beschermen tegen de kou in de winter en de hitte in de zomer. De opzet van isolatie bij een plat dak is het tussen de lagen houden van de lucht waardoor het huis een constante temperatuur behoudt. Bij sommige methoden kan men kiezen voor dikke of dunne lagen in de zomer of de winter.

samenom banner