Plintboiler

PlintboilerDe werking van een Plintboiler

Zoals de naam al doet vermoeden kan men een plintboiler achter de plint van nagenoeg elk keukenkastje bevestigen en op die manier aan het zicht onttrekken. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren dan kan deze boiler zowel staand als liggend in een keukenkastje worden geplaatst waardoor men de ruimte-indeling van dit kastje zo optimaal mogelijk kan benutten. Een dergelijk boiler combineert dus het gemak van de snelle beschikking hebben over warm water in de keuken met een compacte vormgeving waardoor het toestel eenvoudig kan worden weggewerkt.

overstappen banner

 

Plintboiler inhoud

Dit betekent echter wel dat de inhoud van het voorraadvat van een plintboiler niet erg groot zal zijn (zo’n 10 liter) waardoor men ook maar een beperkte hoeveelheid warm water in één keer kan tappen. Wil men meer warm water hebben dan zal men geduld moeten hebben en wachten tot de voorraad van water zich weer heeft verwarmd. Dit kan soms enkele minuten duren.

 

Plintboiler voordelen

Een belangrijk voordeel van een plintboiler is echter wel dat deze, door de compacte vorm, dicht bij de kraan kan worden bevestigd. Hierdoor vindt er op het traject tussen de boiler en de warm waterkraan een minimum aan warmteverlies plaats waardoor men zelfs kokend water uit de warme kraan kan laten stromen. Hierdoor wordt een waterkoker of een fluitketel in de keuken overbodig.

 

Plintboiler keuken

Is er in de keuken een vaatwasser aanwezig dan zal men doorgaans weinig warm water gebruiken. De inhoud van het voorraadvat van een plintboiler is dan wel in de meeste gevallen voldoende om aan de behoefte hieraan te voldoen. Bovendien verdwijnt er minder koud water door de gootsteen omdat men nagenoeg niet meer op warm water hoeft te wachten.

samenom banner